+ 372 600 0199

info@geenitestid.ee

OÜ myInnerGo

Mäealuse 4, 12618, Tallinn, Eesti

Jälgi meid
Geenitestide labor  >  Kogemuslood   >  Kogemuslugu: Helen H

Kogemuslugu: Helen H

Helen H tegi geenitesti täispaketi Fit&Healthy ning jagas meiega oma kogemust. Jagame tema tagasisidet muutmata kujul.

 

“Mina ostsin endale kogupaketi ehk et sain teada nii toitumise, treeningu kui tervise kohta. Jäin saadud materjalidega väga-väga rahule! Kõik erinevad tulemused olid väga selgelt ja põhjalikult lahti seletatud, nii et sellest saab aru ka täielik võhik. Mida rohkem lugesin, seda enam märkasin, et olen enda puhul samu asju täheldanud, mida ka geenitestid välja tõid. Samas oli palju uusi üllatusi, millega edaspidi arvestada saan.

Olin ise juba varemgi täheldanud, et minu puhul on kaalualandamisel kõige olulisem toitumine, treening aitab küll kaasa, kuid ei anna nii suurt efekti. Geenitest andis sama vastuse. Seetõttu ei stressa ma niivõrd treeningute pärast, vaid proovin toidukorrad väga täpselt läbi mõelda ja toitumise tasakaalus hoida.

Geenitesti järgi on mulle sobivaim toituda rasvavaese dieedi järgi. Alguses seda lugedes oli tegemist paraja üllatusega. Olen ise enamasti toitunud Vahemere-stiilis menüüde järgi, kuna sealt pärinevad mu lemmikroad. Lisaks oli kunagi minu õde saanud geenitestist teada, et talle on sobivaim Vahemere-dieet. Arvasin, et ju ühe pere lastel on ikka sarnane metabolism ning mulle võiks sobida sama. Minu enda geenitest andis aga teada, et olin rasvade osas teinud just karuteene. Peale põhjalikku tutvumist viisin menüü kooskõlla uute teadmistega ja kaal hakkas kolinal langema. Kõht on täis, tuju hea ja üha kergem olla :).

Soovitan geeniteste kõigile, sest seal on oluline osa ka tervisenäitajatel. Minu suguvõsas on peaaegu kõik surmad olnud seotud südame-veresoonkonna haigustega. Geenitest näitas, et ka minul on kõrgeks vererõhuks risk olemas, mistõttu pean teadlikult nendele näitajatele tähelepanu pöörama. Kinnitust sai ka pidev probleem raua-, B-grupi vitamiinide ja magneesiumipuudusega, tuleb välja, et needki on geenidega seotud.

Teen kindlasti samad testid ära ka oma lastele, sest leian, et tänu nendele teadmistele saab juba varakult geenidest tulenevatele riskidele tähelepanu pöörata ning toituda-treenida enda kehale sobilikul viisil.

Seega – suur aitäh põhjalike selgituste eest. Minu elu on saanud tänu nendele parema (ja kergema :)) suuna.”

 


Kui ka Sina soovid teada, kuidas tervislikumalt toituda, tõhusamalt treenida ning terviseprobleeme ennetada, siis geenitesti täispaketi saab tellida SIIT.

Kommentaare pole

Lisa kommentaar